Zespół Szkolno-Przedszkolny w Golasowicach
http://zspgolasowice.pl

Jadłospis na tydzień 19.10.2020 - 25.10.2020

Poniedziałek - 19.10.2020

obiad: 1. Zupa rosół z kaszą manną i warzywami
2. Pierogi z mięsem, cebulką
3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

Wtorek - 20.10.2020

obiad: 1. Zupa barszcz ukraiński z jajkiem
2. Ziemniaki, kotlet schabowy, sałata lodowa z pomidorem
3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana/

Środa - 21.10.2020

obiad: 1. Zupa jarzynowa z brukselką
2. Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ogórek konserwowy
3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, jaja/

Czwartek - 22.10.2020

obiad: 1. Zupa pieczarkowa z ziemniakami
2. Kasza gryczana, gulasz z indyka, buraczki
3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana/

Piątek - 23.10.2020

obiad: 1. Zupa ziemniaczana
2. Ziemniaki, ryba – miruna, kapusta biała gotowana z koperkiem
3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, ryba, jaja/

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.