Jadłospis na tydzień 02.03.2020 - 08.03.2020

Poniedziałek - 02.03.2020

śniadanie: pieczywo mieszane z masłem (80g), jajecznica ze szczypiorkiem(100g)
herbata z miodem i cytryną (200ml) (laktoza, gluten, jaja)


obiad: zupa koperkowa z ziemniakami (200ml)
łazanki z kapustą i kiełbasą (220g)
kompot wieloowocowy (200ml) (gluten, seler, laktoza)


podwieczorek: kanapki, herbata

Wtorek - 03.03.2020

śniadanie: pieczywo mieszane z masłem i dżemem wiśniowym (130g)
kakao (200ml) herbata (laktoza, gluten)


obiad: zupa kalafiorowa na rosole (200ml)
kotlet z kurczaka, ziemniaki, mizeria (220g)
kompot truskawkowy (200ml) (gluten, seler, laktoza, jaja)


podwieczorek: banan, wafle zbożowe

Środa - 04.03.2020

śniadanie: pieczywo mieszane z masłem (80g), parówki z szynki na gorąco (80g)
ketchup, herbata z miodem i cytryną (200ml) (laktoza, gluten)


obiad: zupa ogórkowa zabielana (200ml)
gulasz z indyka, ziemniaki, buraczki z jabłkami (220g)
nektar winogronowy (200ml) (gluten, seler, laktoza)


podwieczorek: drożdżówka, herbata

Czwartek - 05.03.2020

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml)
chleb wieloziarnisty i rogale z masłem (100g)
herbata malinowa (200ml) jabłko (80g) (laktoza, gluten)

obiad: rosół z makaronem(200ml
bigos wiejski z bułką kanapkową (220g)
kompot truskawkowy (200ml) (gluten, laktoza, seler, jaja)


podwieczorek: koktajl jagodowy, chrupki kukurydziane

Piątek - 06.03.2020

śniadanie: pieczywo mieszane z masłem z pastą rybną i kiszonym ogórkiem (130g)
herbata z miodem i cytryną (200ml) (laktoza, gluten)


obiad: żurek śląski z jajkiem (200ml) makaron z musem jabłkowym (220g) sok wieloowocowy (200ml) (laktoza, gluten, jaja)


podwieczorek: kanapki z herbatą